De cât beton ai nevoie pentru construcția unei case?

La începutul oricărui proiect de construcție trebuie avut în vedere necesarul de beton, atât în ce privește cantitatea, cât și prețul acestuia. În domeniul rezidențial, la locuințe proprii sau ansambluri, betonul intră în componența structurii de rezistență, a fundației, plăcilor, pardoselii și a altor părți.

Astfel, fiecare lucrare necesită un calcul inițial estimativ și o planificare de achiziție a necesarului de beton.

 

Formula de calcul a necesarului de beton

Calculul se face printr-o formulă simplă, în funcție de dimensiunile elementului (lungime, lățime și înălțime): L ✕ l ✕ H = volumul cofrajului care va fi umplut cu beton. Aceeași formulă trebuie aplicată pentru toate elementele în care se utilizează materialul: plăci, pardoseală, fundații, stâlpi de rezistență, elemente de acoperiș și altele.

De exemplu, pentru un element de 15 metri lungime, 3 metri lățime și 20 centimetri grosime, vom avea calculul: 15m ✕ 3m ✕ 0,2m = 9m3 de beton necesar.

La final, se va realiza adunarea cantităților rezultate din calculul fiecărui element. Suma finală constituie volumul de beton necesar pentru finalizarea construcției, cu mențiunea că aceasta este o estimare matematică a cărei exactitate diferă în funcțiile de condițiile din teren ale proiectului sau de alte posibile erori.

Oricine poate realiza procesul de calculare estimativă a necesarului de beton, însă precizia poate fi asigurată numai prin consultanța cu specialiștii din domeniu.

 

Elite Beton oferă soluții de fabricare, transport și pompare beton pentru case, ansambluri rezidențiale, lucrări industriale și proiecte de infrastructură. Procesul este asigurat de la A la Z, începând de la consultanță specializată și până la finalizare.

În ceea ce privește domeniul rezidențial, Elite Beton realizează orice tip de proiect, iar pentru acest tip de lucrări punem la dispoziție un calculator de preț.

 

Calculator de preț

Calculatorul de preț poate fi folosit pentru aflarea costului aproximativ al lucrării. Acesta estimează suma necesară în funcție de: clasa betonului, cantitate, transport și pompare. Introducerea datelor este foarte simplă, iar suma se calculează automat.

 

În urma realizării calculului, poți solicita o ofertă completând datele de contact în formularul care apare sub rezultat. De asemenea, poți lua legătura cu specialiștii Elite Beton pentru mai multe detalii legate de lucrarea ta și de procesul de producție și livrare a betonului.

Articole similare