Tipurile de beton, aplicațiile și beneficiile acestora

Betonul este un element de bază în orice proiect de construcție. De aceea, informarea despre tipurile, aplicațiile specifice și beneficiile individuale ale claselor de beton existente este esențială. În același timp, devine necesesară și alegerea unui producător care respectă standardele de calitate și compoziție, asigură conformitatea produselor și colaborează eficient în demararea proiectelor.

În cadrul construcțiilor rezidențiale, industriale sau de infrastructură, există diferite materiale recomandate în funcție de tipul de proiect dezvoltat. În acest articol vom prezenta cele mai importante informații despre tipurile principale de beton, clarificând modurile lor de aplicare, precum și beneficiile lor individuale.

Beton C 8/10

Utilizarea acestui tip de beton este recomandată în construcții simple, cu solicitări structurale reduse. De asemenea, el este folosit în mod obișnuit pentru amenajarea aleilor, a parcurilor și a gardurilor. Un alt mod de implementare este cel al betonului nearmat aplicat peste planșee sau pentru șape de egalizare a fundațiilor. Din punctul de vedere al procesului de utilizare, el este foarte ușor de pus și are un timp de uscare redus.

Beton 12/15

Beton de clasă medie, folosit des în proiecte de construcții cu un singur nivel, în special pentru fundațiile și pardoselile din cadrul acestora. Ca utilizare și turnare, se remarcă prin simplitatea procesului și, în plus, nu necesită un timp îndelungat de uscare, fiind astfel potrivit lucrărilor ce trebuie finalizate într-un timp scurt.

Beton C 16/20

Utilitatea acestei clase este foarte largă, betonul C 16/20 fiind aplicabil în construcțiile rezidențiale sau comerciale cu cel mult două etaje. El intră în configurația pardoselilor, a stâlpilor de rezistență, grinzilor, plăcilor și centurilor din cadrul proiectelor. Specifice acestuia sunt ușurința prizei și uscarea la temperaturi pozitive.

Beton 20/25

În cazul unui necesar ridicat de rezistență structurală, este indicată utilizarea acestei clase superioare. Ea intră în componența stâlpilor, grinzilor, plăcilor și fundațiilor cu încărcări mari. Are un conținut mare de ciment, un nivel de omogenizare bun și rezistență la variații mari de temperatură.

Beton C 30/37

Utilizat pentru fundații, stâlpi, grinzi sau plăci, acest tip de beton este caracterizat prin rezistența superioară și posibilitatea de creare a unor structuri solicitante, cu deschidere mare. În mod specific, acest beton are o rezistență foarte bună la schimbări de temperatură și la abraziune, având un nivel scăzut de permeabilitate.

Beton C 35/45

Este o clasă superioară, cu rezistență mare la compresiune. Este utilizată în principal pentru planșee armate, stâlpi, fundații armate, platforme industriale, drumuri și clădiri cu mai mult de 4 etaje. Acest beton se comportă foarte bine în condiții nefavorabile, demonstrând o rezistență semnificativă.

 

Indiferent de tipul de beton necesar, este esențial ca procesul acestuia de producție să respecte standardele de calitate și să asigure conformitatea. Aplicațiile acestor tipuri sunt diverse, garantând rezistența construcțiilor în cadrul cărora sunt utilizate.

La Elite Beton punem la dispoziție servicii de producție, transport și pompare de beton, acoperind nevoile de la A la Z a proiectelor de construcții rezidențiale, industriale sau de infrastructură.

Toate tipurile de beton menționate în acest articol sunt produse și livrate de Elite Beton. Dacă ești în căutarea unei soluții pentru o construcție, experții Elite Beton oferă consultanță pentru proiectul tău și personalizează soluțiile astfel încât materialele alese să corespundă nevoilor lucrării tale.

Articole similare